Catering Dietetyczny
Właśnie znalazłeś
Dietę dla Siebie!

Bez Glutenu

Dietę bezglutenową stosują osoby uczulone na gluten. Czym jest gluten? Jest to białko roślinne, występujące w ziarnach zbóż: pszenicy, jęczmienia, żyta oraz owsa. Gluten stanowi także składnik mąki – sprawia, że po zmieszaniu z wodą staje się ona ciągliwa i kleista. Nie zaleca się stosowania tej diety ludziom zdrowym, ze względu na fakt, iż wykluczenie z jadłospisu zbóż bogatych w gluten wiąże się ze zbyt małą ilością węglowodanów potrzebnych organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Jeśli nie jesteś alergikiem ani nie chorujesz na celiakię, staraj się, aby gluten pojawiał się jako stały składnik w twoich posiłkach.

NOWOŚCI :

Dane kontaktowe

Zachęcamy do kontaktu
-w razie pytań bądź wątpliwości.

570 794 540
zamowienia@DietaToPodstawa.pl
Pon. - Pt. 09:00 - 15:00
Sob.-Nd. Biuro nie pracuje

Call Now Button