Image

Przykładowe Menu


Poniżej przedstawiamy nasze przykładowe MENU.
Prezentowane zestawienia sa naszego autorstwa i wystepują w kwartanlym zestawieniu.


Śniadanie

Zapiekane jajko w delikatnej szynce z warzywami i żytnim pieczywem na zakwasie

II Śniadanie

"Cytrusowy ogień" Świeżo tłoczony sok z pomarańczy, grapefruita, imbiru z dodatkiem chili

Obiad

Filet kurczaka zagrodowego panierowany w otrębach owsianych i siemieniu lnianym z pieczonymi frytkami z warzyw, dip czosnkowy

Podwieczorek

Koktajl jogurtowy ze świeżymi owocami granatu i mango posypany suszonymi daktylami

Kolacja

Carpaccio z pieczonego buraczka i sera fety z rukolą, wiśniowym sosem i prażonymi pestkami dyni
Śniadanie

Twarożek z suszonymi pomidorami i bazylią

II Śniadanie

Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym, pestkami słonecznika i sezamem

Obiad

Pieczony indyk w sosie cztery sery z brokułami, pełnoziarnisty makaron penne

Podwieczorek

Mus z jabłka, banana i kiwi

Kolacja

Śniadanie

Pasta jajeczna z kiełkami słonecznika i rzeżuchą

II Śniadanie

Humus pomidorowy z pieczywem

Obiad

Razowy makaron tiagatelle z łososiem i brokułami

Podwieczorek

Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorkami koktajlowymi


Kolacja


Zapiekana pieczarka portobello nadziewana fraszem mięsnym z warzywami
Śniadanie

Musli z malinami, kefirem i migdałami

II Śniadanie

Pieczone jabłko z nadzieniem z twarożku

Obiad

Roladki rybne z cukinią i pesto bazyliowym

Podwieczorek

Sok marchwiowo pomarańczowy z miętą

Kolacja

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku z orzechami włoskimi, rodzynkami , nektarynką i owocem kiwi

II Śniadanie

Wegański koktajl z jarmużu, szpinaku i kiwi

Obiad

"Caldeirada" portugalski gulasz rybny z ciecierzycą i opiekanymi ziemniakami w tymianku

Podwieczorek

Serek twarogowy ziarnisty , Herbatniki z nadzieniem owocowym, Gruszki w sosie waniliowym

Kolacja

Śniadanie

Fritata z wędzoną szynką, warzywami, szczypiorkiem i żytnim pieczywem chrupkim

Śniadanie II

Letnia sałatka z arbuza, sera feta i czarnych oliwek z dodatkiem świeżej mięty

Obiad

Ragout z cukinii i masła orzechowego z pieczonymi kąskami kurczaka zagrodowego, parowany ryż z dodatkiem buraczka

Podwieczorek

Lekki, bezcukrowy sernik na zimno z malinami

Kolacja

Śniadanie

Pasta ze szprotek z pełnoziarnistym chlebkiem

Śniadanie II

Sok jabłkowy z naparem z mięty

Obiad

Filet z kurczaka zapiekany tymiankiem w sosie własnym, kasza jęczmienna i bukiet warzyw na parze

Podwieczorek

Sałatka bałkańska

Kolacja

Razowa tarta z cukinią i kaparami
Śniadanie

Jajecznica z zielonym groszkiem na orkiszow-szpinakowym naleśniku

II Śniadanie

Cynamonowy budyń jaglany

Obiad

Burger wegetariański, kasza gryczana, sałatka amerykańska z dodatkiem sosu jogurtowego

Podwieczorek

Cykoria z serkiem

Kolacja

Carpaccio z buraka i fetą
Śniadanie

Jajko sadzone w kawałkach papryki

II Śniadanie

Sałatka z owoców

Obiad

Drobiowy gulasz z pieczarkami, tarta marchewka z rodzynkami z dodatkiem kaszy gryczanej

Podwieczorek

Paska z koledry zawinięta w gotowaną szynkę

Kolacja

Zupa jarzynowa z cieciorką
Śniadanie

Muffiny gryczane z dodatkiem suszonych pomidorów i wedzonego łososia

II Śniadanie

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Obiad

Curry z tofu i zielonym groszkiem z dodatkiem kaszy pęczak

Podwieczorek

Ćwiartki gruszki z dodatkiem suszonych owoców

Kolacja

Zupa jarzynowa z cieciorką
Śniadanie

Muffiny gryczane z dodatkiem suszonych pomidorów i wedzonego łososia

II Śniadanie

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Obiad

Curry z tofu i zielonym groszkiem z dodatkiem kaszy pęczak

Podwieczorek

Ćwiartki gruszki z dodatkiem suszonych owoców

Kolacja

Zupa jarzynowa z cieciorką